KAHRAMANMARAŞ / TÜRKOĞLU - Yavuz Selim Ortaokulu

Yavuz Selim Ortaokulu

Adres
İSTASYON MAH. METİN SK. YAVUZ SELIM ORTAOKULU BLOK NO 27 TÜRKOĞLU / KAHRAMANMARAŞ
Vizyon
* Temiz toplum, sağlıklı okul, * Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentez yapabilen, * Bireysel gelişimin sürekliliğini esas alıp, toplumsal düşünebilmeye teşvik eden, * Öğrencilerine rehberlik yapan, kısıtlı yaşam tecrübeleriyle fark edemeyecekleri ayrıntıları onlara hatırlatan, fakat kendi kararlarını almaları ve bu kararların sorumluluğunu üstlenmelerini cesaretlendiren, * Tüm sorunlarından arınmış, sağlıklı bir ortamda ve tüm teknolojik araçlarla donatılmış bir eğitim kurumu oluşturan, * Mezunlarımızı kendi değerlerini ortaya koyabilecekleri saygın liselere yerleştiren eğitim anlayışını benimsemek.
Misyon
MİSYONUMUZ Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, milli ve evrensel değerleri tanıyan, benimseyen, araştırıcı, sorgulayıcı, ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, Etkin ve kaliteli eğitim-öğretim hizmeti sunmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş, ilgi ve yeteneklerinin farkında, demokrasi ve çağdaşlık düşüncesini benimsemiş, ülkesine faydalı, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanan, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilen bireyler yetiştirebilmek.
Başlama: 07.00 Bitiş : 12.40
Doğalgaz-Kombi
Ulaşım
İl merkezinden her 10 dakikada minibüs bulunmaktadır. İl merkezinden 2 Saat´te bir belediye otobüsü (60 numara) bulunmaktadır.
İstasyon Mah. Metin sokak No:21 TÜRKOĞLU/KAHRAMANMARAŞ
Okulumuz İl merkezine 25 km. uzaklıkta, ilçe merkezindedir.